woensdag 26 maart 2014

Fietssuggestiestrook

De school van kleutermeisje staat 500 meter bij ons huis vandaan. Volgens de routeplanner is dat 2 minuten fietsen. Ik weet niet of ze daar in meegenomen hebben dat je op de heenweg een behoorlijke bult op moet en dat een moederfiets met twee kinderen best zwaar is, maar lang doe je er in elk geval niet over.

Je zou dus denken dat ik elke dag op mijn gemakje onder vrolijk gekeufel met mijn koters naar school fiets, maar niks is minder waar. Ik moet namelijk over een fietssuggestiestrook.


Een fietssuggestiestrook wekt de suggestie dat je er overheen kan fietsen. Soms kan dat ook. Op zondagochtend om 9.00 is het vrij eenvoudig bijvoorbeeld. Maar op een doorsnee doordeweekse dinsdag blijkt keer op keer dat je er ook heel veel andere dingen mee doen.

Je kan bijvoorbeeld je auto erop zetten. Gedeeltelijk; je weet wel, zo half op de stoep of gewoon helemaal omdat je denkt dat het niet uit maakt dat je even gaat pinnen. Of je probeert te parkeren maar kan dat niet, geeft de moed op en laat je linkerwielen lekker op de rode rijbaan staan. Maakt allemaal niet uit hoor. Ik ga er wel omheen. Het maakt ook niet uit dat dat niet past, ik dus van het rode gedeelte het grijze op moet om je bolide te kunnen passeren. En het maakt ook niet uit dat dat al die andere automobilisten dan gewoon doorrijden en ik er dus niet langskan. Ik stap wel even af en wacht wel. Dan stap ik zo weer op. Is een eitje heuvelopwaarts op een zwaargewicht moederfiets met twee kinderen.

Het kan ook zijn dat je wel prima kan parkeren. Dat is prettig. Maar neem ook dan het rode gedeelte naast je parkeervak niet al te serieus. Je moet er natuurlijk overheen voor je je auto neer kan zetten maar wat mij betreft hoef je dan niet eerst te kijken of er toevallig een fietser overheen rijdt. Ik rem wel last minute. Knallen mijn kinderen zo lekker met hun hoofd naar voren. Voel je ook niet bezwaard om op je gemak uit- of in te stappen. Ook daarbij: eerst kijken of er iemand aankomt is overdreven. Gooi lekker op jouw moment de deur open en wandel op je dooie akkertje van je auto naar de stoep. Over de fietssuggestiestrook. Ik bedoel: het is maar een suggestie dat je er ook op kan fietsen toch?

En last but not least; voor op een mooie lentedag; zet je auto lekker op het vak, gooi de deuren open, check je Facebook en rook een peuk. Vooral niet even kijken of je openstaande deur ook iemand zou kunnen hinderen. Het had immers net zo goed een rooksuggestiestrook kunnen heten. Of zoiets. Wat jij wil.

Ik kom er wel. Elke morgen weer. En elke dag weer dankbaar dat dat ongehavend is.

Na verder onderzoek bleek mijn fietssuggestiestrook geen fietssuggestiestrook maar een fietstrook. Daarop heb je als fietser nog meer rechten. Waar ik dus niet zoveel van merk.

3 opmerkingen:

  1. En dan moet ook nog de ijszaak open zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Breek me de bek niet open! Als de ijszaak open is kan ik er met de fiets, de auto en lopend niet door!

      Verwijderen