zondag 19 mei 2013

Pinksteren

Lieve God

Vandaag is het Pinksteren. Dat wist U denk ik al, maar voor de mensen die meelezen zet ik het er even bij. Om het niet al te ingewikkeld te maken, vertellen we onze oudste dat we vieren dat Jezus nu niet meer alleen in de hemel maar ook in ons hartje woont. Dat klopt wel aardig toch?

En ik ben blij dat U in mijn hartje woont. Ik heb U nodig daar. Maar om heel eerlijk te zijn zou ik het ook niet erg vinden als U weer uit de hemel komt. Niet meer zoals vroeger maar als in 'op een nieuwe volmaakte aarde'

Want weet U, ja natuurlijk weet U dat, het is niet altijd even tof hier. Op deze pinksterdag hoorde een moeder het afschuwelijke nieuws dat haar kinderen er niet meer zijn. Mijn maag keert zich om en mijn hart huilt. Ik denk aan mijn eigen schatjes en word bijna gek. Van mij mag het wel klaar zijn met die ellende hier, U bent welkom.

De kans is groot dat we nog even moeten wachten tot U terugkomt. Dat is oke; U woont in mijn hartje, dat helpt. Dank U voor Uw troost vandaag. En bedankt voor Pinksteren.


Liefs

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie woorden.
  Wij waren bij Opwekking het hele weekend en hebben daar een geweldig feest voor God gevierd. Toen onze kleindochter van 3 ook een dagje kwam met haar papa en mama zei ze tegen me: Oma ik ben nu op het feest van de Here God, oma ook he??
  Dat maakt je zo blij en ontroerd. Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi! Ze kunnen het zo treffend zeggen.

   Verwijderen