vrijdag 7 november 2014

De fotograaf

Ik gooide net de bruine bonen door de rest van mn chili concarne toen ze belde. Ze wilde een afspraak maken. Voor de fotograaf. De fotograaf die foto´s komt maken van ons huis. Die hij dan weer doorstuurt naar haar en die zij dan bij de tekst van de makelaar voegt en dan op Funda zet. Of hoe het dan ook gaat. Als die fotograaf geweest is, duurt het in elk geval niet heel lang meer voor ons huis te koop staat.

Ik maak grapjes over dat ik hartkloppingen van haar krijg en vraag of mijn rode kitch kitchen tafelkleed wel mag blijven liggen. Dan maak ik een afspraak voor een moment dat de kinderen er allebei niet zijn, groet ik vriendelijk en hang ik op.

En dan wil ik het liefste even heel hard gillen.

Ik bedoel, ik was er zelf bij hoor, toen we een afspraak maakten bij de makelaar. Maar dat was met het idee ´over twee jaar willen we meedoen in een project, misschien is het handig om ons huis niet al te laat te koop te zetten, je weet wel met de crisis enzo, laten we ons eens orienteren´. Niet met het idee 'We vinden direct een makelaar waarmee het klikt, die gaat nogal voortvarend te werk en heeft als doel ons huis vlot te verkopen. En als je ja zegt, staat het ook binnen een paar weken te koop.' Dus nu ben ik een beetje van slag. Komt ook wel weer goed.

En nu ga ik de komende week hard aan de slag met het schoon (ja, dat moet ik zelf doen, de schoonmaakster is wegbezuinigd), leeg (gelukkig was ik daar net aan begonnen) en saai maken van ons huis. Niet de woorden van die vriendelijke vrouw aan de telefoon hoor, zij noemt het 'neutraal'. Maar het komt er op neer dat ik alles waarvan ik nou juist vind dat het ons huis zo leuk maakt, even in een kastje moet verstoppen. Zodat er iemand neutrale foto's kan maken van ons huis dat normaal niet zo neutraal is. Naief he, dat ik dacht dat er wel iemand verliefd zou worden op mn roze muren, rode tafelkleed, foto's aan de wand en letters op de balken. Maar nee, neutraal dus. Vooruit dan maar. Voor de dromen! Zodat we ze kunnen doen.

Wordt vervolgd. Hopelijk in dit tempo.

5 opmerkingen:

 1. Hey!
  Je sópt weer! Ik vond je verhaal ooit zo grappig over doen waar je goed in bent (talentgericht... of wat voor woord had je daar ook alweer over?), en kreeg ook zin in ń schoonmaakster:).
  Maar ben nu ein-de-lijk toch maar zelf begonnen met een soort van gróte opruiming (en ben niet eens zwanger:)
  Succes met je huis saai maken, hè.. en met alles rondom het huis. Spannend! Het komt goed, hoe dan ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gavengericht werken :-). Zucht, ja, de schoonmaakster. Het zal nog steeds een van de eerste luxes zijn die ik weer in huis haal want in de relatie tussen mij en schoonmaken is nog steeds niet verbetert. Maar nu gaat toch echt elke cent naar de te verwachten restschuld. Wat fijn dat er bij jou een spontane interne drive ontstaan is. Ik vind het wel echt lekker hoor, wat extra ruimte!

   Verwijderen
 2. Bedoel je extra ruimte als je opruimt of als je verhuist?
  Ik ben idd begonnen met opruimen omdat we na 11 jaar en 3 kids nog steeds in ons kleine kabouterhuisje wonen.
  Móest gewoon een keer vreselijk aan de slag, als ik mń benen niet wou breken over alle spullen en dozen...
  Nu al iets van 15 dozen/vuilniszakken het huis uit gewerkt. Hah, ik moet nog elke keer moed verzamelen om weer een ruimte of kast uit te baggeren, maar echt, ik ben bijna zo blij als een kind dat ik weer grip op de zooi heb:)

  Oh, bah zeg, restschuld, dat is helemaal niet leuk.

  Leuk trouwens dat je lekker eerlijk schrijft over je niethoudenvansoppen:). Dan voel ik me niet zo alleen:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel inderdaad de extra ruimte die ik krijg door op te ruimen. Ik weet niet of je m'n blog 'clubje' hebt gelezen maar ik probeer momenteel elke dag wat weg te doen. En dat gaat soms met doze tegelijk. Gewoon alles wat we eigenlijk niet meer gebruiken. Heerlijk!
   En wat betreft dat soppen: ik vind het fijn dat je toegeeft dat je het herkent! Want soms lijkt het alsof iedereen dat maar met het grootste gemak doet. Zucht, nee dus.

   Verwijderen
  2. Hier nog iemand die niet houdt van soppen. Ik moet me er echt toe zetten. Ik krijg er maar geen voldoening uit. Opruimen gaat me beter af. Maar ik ben ook een verzamelaar (slecht in weg doen), dus dat schiet ook niet op.

   Verwijderen