dinsdag 4 november 2014

Clubje

Sinds kort zit ik in een clubje. Een Facebookclubje. Nou heb je daar best veel van en zit ik er ook in best een aantal. Een clubje of twee voor moeders. Een paar waar je spullen kunt kopen en een paar waar je ze kan krijgen. En dan nog iets over duurzaamheid en een groepje met mensen waarmee ik ooit daadwerkelijk een groepje was.

Maar goed, een nieuw clubje dus. Dit clubje ruimt op. En daar houd ik van. Ik kom er meer en meer achter dat ik gek word van alle meuk in huis. Van alle spullen die ik wel heb maar niet gebruik. Die ruimte innemen die ik niet heb en die ik alleen maar aanraak als ik ze moet verplaatsten om schoon te maken. Van speelgoed dat eigenlijk kapot is, van kleren die ik al twee jaar niet meer pas, van boeken die ik nooit lees en van bekers waar ik nooit uit drink.

En dus ruim ik op. Met een clubje. Want dat is leuker dan alleen. De hele maand november doen we dingen weg. De eerste dag 1 ding, de tweede dag 2, de derde dag.. Enzovoort. En na een week begint de telling opnieuw. En voor alles wat je wegdoet krijg je punten. Als het lukt gaan de spullen naar iemand die er nog wel iets mee kan en anders in de kliko. En we delen onze successen met elkaar. Omdat dat helpt.

Het doel? Winnen! Waarom? Omdat volgens de uitleg de winaar:  'minder materialistisch is ingesteld, zich niet meer door spullen laat betoveren, de waarde van het niet hebben heeft leren waarderen,  zich vrijer en zorgelozer voelt, sterker geniet van wat hij heeft, meer overzicht en controle heeft , meer ruimte en tijd heeft , vrijgevig is en een manier heeft ontdekt om na te denken over de dingen die echt belangrijk zijn.' Dat wil je toch? Ik zie in elk geval uit naar het moment dat ik in alle kasten die ik opentrek, alleen nog maar spullen tegenkom die ik daadwerkelijk gebruik. Dat gaat deze maand niet lukken, maar het is allicht een goede start.

Meedoen? Dat kan. We zijn een heel open groepje :-). Als het goed is kom je via deze link op de goede Facebookpagina. En zoek anders op Facebook even op 'Minder is meer - weg met die spullen!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten