woensdag 9 juli 2014

Wij houden van oranje

Ik probeer er al vier weken mijn vinger op te leggen. Op wat het nou precies is. Waar ik me aan irriteer en waarom het voor mij niet meer hoeft.

Ik bedoel; ik zie me nog zitten. Oranje shirt, misschien wel vlaggen op mijn wangen en de Ellegirl met de ‘voetbal voor dummies’ bijlage. Ik kan je zo uitleggen wat buitenspel is hoor.

En toch kijk ik dit jaar niet. En dat komt niet alleen omdat ik eigenlijk niet echt van voetbal houd, ik vond het namelijk best gezellig altijd, die ‘wij houden van oranje’ avondjes.

Maar het lukt me niet, om te kijken naar wedstrijden die gespeeld worden op grond waarvan een sloppenwijk weggevaagd is. En waar buiten kindprostituees wachten tot ze aan het eind van de wedstrijd aan het werk kunnen.

En ja, ik keek ook de olympische spelen. In dat organiserende land deugde het ook niet. Dus ik ben geen haar beter.

En ik word een beetje wiebelig van nieuwssite waar tussen al het oranje ook nog iets staat over doden in Syrie. Je zou er zo overheen lezen.

Ik word onrustig als mijn hele tijdlijn vol staat met oranjeselfies maar ik tussen de rood wit blauwe regels door kan lezen dat er 100 vluchtelingen in de stromende regen op straat gezet zijn. En als ik dan niet weet of Facebook dan een afspiegeling is van de prioriteiten in dit land.

En ja, ik plaats ook berichten over regenbuien en rucola. Ook niet heel relevant op wereldniveau. En ik sta ook geen regenpakken uit te delen in Amsterdam dus doe ik uiteindelijk ook niks. Dus ik ben geen haar beter.

Sport is dus niet slecht en voetballiefhebbers ook niet. En ontladen en genieten is een goed ding. Maar het lukt mij niet om net te doen of het me interesseert of Nederland nou wel of niet van Argentienie wint vanavond. En eigenlijk ben ik gewoon blij als de oranjevlaggen weer in de kast mogen. Dan past het in mijn hoofd misschien weer allemaal wat beter.

Fijne wedstrijd mensen! Geniet ervan! En dat meen ik. Ik ga naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten