zondag 4 november 2018

Druppelen op iemands hoofd

Ik doe niet meer zoveel. Ben een beetje uit. Scrol snel langs berichten over rampen die gebeuren of al heel lang bezig zijn. Ik verlies mijn hoop in dat ik invloed heb op het grote geheel en beperk me tot het kleine dat ik wel kan doen. Oogkleppen op en handelen in mijn cocon.

Maar het zit me niet lekker. Want het is er wél. En ookal kan ik niet altijd iets doen, ik kan in elk geval stoppen met net doen of het er niet is. Zodat ik nooit kan zeggen: ik wist het niet.

Vandaag lazen we uit Nehemia 5. En daaruit leerde ik wat belangrijke lessen. Namelijk dat opstaan tegen onrecht begint met me er druk om maken. Het gevoel van verontwaardiging toelaten en die heilige woede uitten. Dus dat is stap 1. Ik ga weer lezen over wat er is en delen wat de wereld moet weten. En misschien zie ik dan ook weer wat ik kan doen. Ookal is het een druppel op de gloeiende plaat. Want dat herinnerde ik me ook weer. De opmerking van Annerieke Berg-de Boer dat 'die druppel maar net op je hoofd zal vallen'.

Iemand die dapper druppels op mensen hun hoofd gaat laten vallen is mijn zusje Tamara. Zij gaat twee weken lang vrijwillig meehelpen in een vluchtelingenkamp op Lesbos waar mensen onder mensonterende omstandigheden zitten te wachten op iets wat ze weer hoop geeft. Ik ga niet mee maar ik kan wel helpen. Door mee te lezen, leven, delen en haar en het werk dat ze gaat doen te steunen.

En ik kan jou vragen hetzelfde te doen. Help jij Tamara helpen? Dat zou tof zijn! Begin eens met een kijkje nemen op haar blog.

1 opmerking:

  1. Ik was gewond en verdrietig toen er zeven maanden geleden een groot probleem ontstond in mijn huwelijk, tussen mij en mijn man. zo verschrikkelijk dat hij de zaak aanhangig maakte bij een scheiding. Hij zei dat hij nooit meer bij me wilde blijven en dat hij niet meer van me hield. Dus ging hij het huis uit en zorgde ervoor dat ik en mijn kinderen ernstige pijnen leden. Ik heb al mijn kansen geprobeerd om hem terug te krijgen na veel bedelen, maar alles was nutteloos en hij bevestigde dat hij zijn beslissing had genomen en hij me nooit meer wilde zien. Dus op een avond, toen ik terugkwam van mijn werk, ontmoette ik een oude vriend van mij die me naar mijn man vroeg. Dus ik legde alles aan hem uit, dus hij vertelde me dat de enige manier waarop ik mijn man terug kan krijgen, is door een spellingcast te bezoeken die DrIgbinovia heet, omdat het ook echt voor hem werkte. Dus ik geloofde nooit in spelling, maar ik had geen andere keuze dan zijn advies op te volgen. Toen gaf hij me het e-mailadres doctorigbinovia93@gmail.com van de spellingcast die hij bezocht. Dus de volgende ochtend stuurde ik een e-mail naar het adres dat hij me gaf, en de spellingvereisten verzekerde me dat ik mijn man de twee dagen terug zou krijgen. Wat een fantastische verklaring !! Ik had nooit gedacht, dus hij praatte met me en vertelde me alles wat ik moest doen. Toen de volgende ochtend, zo verrassend, belde mijn man die me de afgelopen 7 maanden niet had gebeld me om aan te kondigen dat hij terug zou komen. Wat geweldig !! Dus het was zo dat hij dezelfde dag terugkwam, met veel liefde en vreugde, en hij verontschuldigde zich voor zijn fout en voor de pijn die hij mij en onze kinderen veroorzaakte. Sinds die dag was onze relatie nu sterker dan voorheen, met de hulp van DrIgbinovia. Dus ik zal je raadplegen als je problemen hebt om contact met hem op te nemen. Ik geef je 100% garantie dat hij je zal helpen, je kunt ook bel hem of voeg hem toe op Whats-app: +2348144480786 GROOT DANK AAN Drigbinovia ..!

    BeantwoordenVerwijderen