dinsdag 1 oktober 2013

Thuisblijfmoeder: de eerste evaluatie

Het is 1 oktober. Dat betekent dat precies een maand geleden mijn contract ontbonden werd. En dat ik nu precies een maand thuisblijfmoeder ben. Tijd voor een evaluatie.

Ik heb me niet verveeld de afgelopen maand. Allereerst rolde ik zo vanuit de vakantie in de laatste voorbereidingen van de bruiloft van lief vriendinnetje waar ik getuige en ceremoniemeester was. Het was een fantastisch feest en meer dan dat, maar het voorbereiden en bijkomen heeft wat energie gekost. Geen rustige start van 'het nieuwe leven dus'.

Maar ik begin langzaam te wennen. Te wennen aan een het leven met een meisje in de kleuterklas. Ik heb al snel geleerd dat ik beter kan gaan fietsen dan lopen en de overblijf voor de dag dat Babyboy er is, is aangevraagd. Ik heb mijn huishouden ingepland en houdt me meestal ongeveer aan mijn eigen schema. Peuterjongetje en ik ontwikkelen ons eigen routine en ik geniet van de tijd met hem samen. Twee keer in de week komt er een meisje uit Kleutermeisje haar klas mee en de tijd die zij er is, brengen we vooral al knutselend aan. Ik zit niet bepaald stil dus van verveling is geen sprake. Gelukkig.

We worden er ook heel blij van, mijn manlief en ik. Hij wordt er blij van dat hij zich naast zijn drukke baan en studie, nergens meer druk om hoeft te maken. Dat zijn prakkie gekookt is als hij thuiskomt en zijn sokken gewassen. Ik word er blij van dat hij daar blij van wordt. Maar ook van het feit dat ik energie heb voor wat extra's. Een extra klusje maar ook een extra uitje met de kids. En ik word er vooral heel blij van dat ik weer zoveel meer van ze kan genieten.

Of ik mijn werk niet mis? Nee, niet echt. Mijn collega's wel. En ik merk dat er ruimte over is in mijn hoofd. Dat ik tijd heb om mee te denken over dingen en mee te werken in bestaande of nieuwe initiatieven. En dat is niet iets wat ik eventueel zou kunnen doen maar wat ik ook moet doen. Ik word heel blij van rust, regelmaat en tijd voor mijn gezin maar ik heb het ook nodig om daarbuiten uitgedaagd te worden. Dus dat is de zoektocht voor de komende tijd. Waar wil ik de tijd, energie en hersencapaciteit die ik over heb aan besteden? Extra uitdaging daarin: niet op elk verzoek ingaan maar uitzoeken wat ik echt wil! Wordt vervolgd. .

3 opmerkingen: